MENY
SVT logotyp
MENY

Program som ger kunskap

50

år

Vetenskapens värld firade 50 år 2021 och fortsätter att sprida kunskap till en stor publik.

3,5 miljoner såg finalen av På spåret — Sveriges svåraste, bredaste och mest populära frågesport.

Kunskap är viktigt — och kul

SVT:s ambition är att folkbildning ska genomsyra utbudet och med olika former för berättande kittla människors nyfikenhet och ge nya perspektiv.

Här följer 4 boxar i en karusell som innehåller programmen Fråga Lund, Metoo, Det sitter i väggarna och Politikbyrån

Fråga Lund

Lekfullt och vetgirigt har klassiska Fråga Lund sänts i olika omgångar sedan 1962. Nu under ledning av Robin Paulsson svarar några av Sveriges mest spännande forskare på tittarnas frågor om allt mellan himmel och jord.

Metoo

Dokumentärserien Metoo – hösten som förändrade Sverige, väckte stor uppmärksamhet. Serien skildrade hur sexuella övergrepp och trakasserier synliggjordes genom vittnesmål och upprop i hela samhället.

Det sitter i väggarna

Programserier som Det sitter i väggarna, Antikrundan och Arvinge okänd tar sikte på många människors intresse för historia.

Visste du att...

Öppet arkiv på SVT Play är ett gigantiskt tv-bibliotek med nostalgi, drama, dokumentärer och barnprogram. Här samlas tv-historia från 1950-talet till 2000-talets början.

Vad är sant och vad är falskt?

Uppgiften att främja kunskap blir allt viktigare i en tid av informationsöverflöd och utmaningar mot det demokratiska samtalet. Propaganda och falsk information sprids i stor skala och det blir svårare att bedöma vad som är sant och falskt.

Här följer 3 boxar i en karusell som visar programmen Hackas, Lilla aktuellt och Fria ordets dag

Hackad

Serien Hackad belyste sårbarhet och säkerhet i våra alltmer digitala liv. Genom experiment visade hackare hur man kan lura sig in på företag och ta över deras nätverk.

Lilla Aktuellt

För barnen är Lilla Aktuellt den självklara destinationen för daglig nyhetsuppdatering och fördjupningar inom teman som nyhetsvärdering, censur och satir, sociala medier och politiska val.

Fria ordets dag

SVT arrangerade Fria ordets dag tillsammans med SR, UR och lokala kommersiella medier för 250 klasser runt om i landet. Syftet är att öka kunskapen om demokrati och tryck- och yttrandefrihet.

Se mer av utbudet

Här presenteras 7 boxar i en karusell med undersidorna för Ett utbud för alla

Nedan ser du ett urval av de villkor som gäller för SVT:s programutbud

Året med SVT är en kortversion av SVT:s årliga public service-redovisning och här redovisar vi ett urval av de villkor som gäller för programutbudet.

I den årliga redovisningen presenteras vad vi gjort för att leva upp till alla de villkor som riksdagen ställer på SVT i sändningstillståndet och medelsvillkoren.