MENY
SVT logotyp
MENY

Program som ger kunskap

71

procent

71 procent av befolkningen tycker att SVT har innehåll som ger kunskaper och insikter.

2,9

miljoner

2,9 miljoner såg finalen av På spåret — Sveriges svåraste, bredaste och mest populära frågesport.

Kunskap är viktigt — och kul

SVT:s ambition är att folkbildning ska genomsyra utbudet och med olika former för berättande kittla människors nyfikenhet och ge nya perspektiv.

Här följer 4 boxar i en karusell som innehåller programmen Fråga Lund, Metoo, Det sitter i väggarna och Politikbyrån

Det svenska modet

Serie om det moderna svenska modets historia. Från 1960-talet fram till idag när svenska modeskapare, förutom att klä det svenska folket, även skapar plagg till världsartister.

Hårt väder

I programserien Hårt väder utsätter sig David Batra för extrema väder - på jordens kallaste, varmaste, blåsigaste och blötaste platser.

Politikbyrån

Fördjupande program om det mest spännande inom politiken. Under valåret 2022 hade programmet många extrasändningar, de följde upp samtliga partiledarutfrågningar och hade dagliga sändningar veckan före valet.

Visste du att...

I årets porträtt av de naturvetenskapliga Nobelpristagarna fick filmen om Svante Pääbo och hans forskning mest uppmärksamhet.

Vad är sant och vad är falskt?

Uppgiften att främja kunskap blir allt viktigare i en tid av informationsöverflöd och utmaningar mot det demokratiska samtalet. Propaganda och falsk information sprids i stor skala och det blir svårare att bedöma vad som är sant och falskt.

Här följer 3 boxar i en karusell som visar programmen Hackas, Lilla aktuellt och Fria ordets dag

Samhällskollaps

Hur reagerar Sverige vid kris? SVT testade Sveriges beredskap genom att simulera olika samhällskriser som centrala befattningshavare ställdes inför att hantera.

Lilla Aktuellt

I Lilla Aktuellt får barnen nyhetsuppdateringar och fördjupningar inom teman som nyhetsvärdering, censur och satir, sociala medier och politiska val. 2022 har mycket handlat om kriget i Ukraina.

Fria ordets dag

SVT arrangerade Fria ordets dag tillsammans med SR, UR och lokala kommersiella medier för 14 500 elever i 673 klasser runt om i landet. Syftet är att öka kunskapen om demokrati och tryck- och yttrandefrihet.

Se mer av utbudet

Här presenteras 7 boxar i en karusell med undersidorna för Ett utbud för alla

Nedan ser du ett urval av de villkor som gäller för SVT:s programutbud

Året med SVT är en kortversion av SVT:s årliga public service-redovisning och här redovisar vi ett urval av de villkor som gäller för programutbudet.

I den årliga redovisningen presenteras vad vi gjort för att leva upp till alla de villkor som riksdagen ställer på SVT i sändningstillståndet och medelsvillkoren.