MENY
SVT logotyp
MENY

Teckenspråk och minoritetsspråk

5+1

språk

SVT gör program på samiska, meänkieli, romani chib, jiddisch, finska och tecken­språk.

1042

timmar

SVT sände 1 042 timmar minoritets- och teckenspråksprogram 2022.

Ett brett utbud av minoritetsprogram

För att stärka minoritetsspråken och spegla gruppernas kulturer erbjuder SVT ett brett spektrum av program. SVT har dessutom en ambition att synliggöra minoritetsprogrammen för en större publik. Här följer ett axplock av SVT:s utbud på teckenspråk och minoritetsspråk.

Här följer 6 boxar i en karusell som visar exempel på tv för Sveriges fem minoritetsspråk och teckenspråk

Samiska

Den populära animerade serien Jassabarnen och norrskenets hämnd ger de yngre barnen spännande berättelser som bygger på samiska sagor och myter och i serien Min story berättar unga samer om rasism de upplevt 2022.

Meänkieli

I Så mycket mer får kändisar sina hits översatta och tolkade på meänkieli av tioåriga Aaron och hans dansare. Dokumentärserien Morden i Appojaure beskriver en av Sveriges största mordutredningar efter att två nederländska turister dödats.

Romani chib

I serien Det romska minnet gör Ducan Marinkovic och Salamanca Taikon Gonzales en road tripp mellan romska minnesplatser i Skåne som beskriver ett liv i olika läger. I serien Sjukt självklart ställer romska barn makthavare till svars.

Visste du att...

Teckenspråksgestaltning är tolkning av sång och musik till teckenspråk. Under 2022 teckenspråkgestaltades både Melodifestivalen och Nobelsändningarna.

Visste du att...

SVT Sápmi fortsätter att utveckla samiska nyheter online. Över 110 000 personer följer dem varje vecka.

Se mer av utbudet

Här presenteras 7 boxar i en karusell med undersidorna för Ett utbud för alla

Nedan ser du ett urval av de villkor som gäller för SVT:s programutbud

Året med SVT är en kortversion av SVT:s årliga public service-redovisning och här redovisar vi ett urval av de villkor som gäller för programutbudet.

I den årliga redovisningen presenteras vad vi gjort för att leva upp till alla de villkor som riksdagen ställer på SVT i sändningstillståndet och medelsvillkoren.