MENY
SVT logotyp
MENY

Teckenspråk och minoritetsspråk

5+1

språk

SVT gör program på samiska, meänkieli, romani chib, jiddisch, finska och tecken­språk.

937

timmar

SVT sände 937 timmar minoritets- och teckenspråksprogram 2021.

Ett brett utbud av minoritetsprogram

För att stärka minoritetsspråken och spegla gruppernas kulturer erbjuder SVT ett brett spektrum av program. SVT har dessutom en ambition att synliggöra minoritetsprogrammen för en större publik. Här följer ett axplock av SVT:s utbud på teckenspråk och minoritetsspråk.

Här följer 6 boxar i en karusell som visar exempel på tv för sveriges fem minoritetsspråk och teckenspråk

Samiska

I den samiska serien Kebnekaise — åtta årstider skildras livet och naturen vid Sveriges högsta berg. 2021 startades dessutom det fördjupande nyhetsprogrammet 15 minuter från Sapmi.

Meänkieli

I serien Inte till salu på meänkieli lyfts aktuella frågor som skildrar den svenska samtiden. I dokumentärserien Jag var en lägre ras beskrivs en mörk del av tornedalingarnas historia.

Romani chib

I musikprogrammet Ketanes förenas romsk musik med svensk pop när artister med olika bakgrund möts. I matlagningsprogrammet Kiravas bjuds romsk kultur och mat.

Visste du att...

Dejtingprogrammet Sexy hands på teckenspråk utsågs till ett av världens mest spännande programformat på tv-festivalen i Cannes 2021.

Visste du att...

Utöver program på de fem nationella minoritetsspråken har SVT sänt program på 35 olika språk under 2021.

Se mer av utbudet

Här presenteras 7 boxar i en karusell med undersidorna för Ett utbud för alla

Nedan ser du ett urval av de villkor som gäller för SVT:s programutbud

Året med SVT är en kortversion av SVT:s årliga public service-redovisning och här redovisar vi ett urval av de villkor som gäller för programutbudet.

I den årliga redovisningen presenteras vad vi gjort för att leva upp till alla de villkor som riksdagen ställer på SVT i sändningstillståndet och medelsvillkoren.