MENY
SVT logotyp
MENY

Utbud som förklarar Sverige och världen

4193

timmar

SVT sände sammanlagt

4 193 timmar nyheter och samhäll­sfakta 2022.

26

procent

Nyheter och samhälls­fakta utgjorde 26 % av utbudet för vuxna 2022.

Visste du att...

Under krigets första veckor vände sig 80 procent av befolkningen till SVT för att hålla sig informerade.

I SVT finns både nyheterna och debatten

SVT finns i hela landet – och sänder nyheter hela dygnet. Vid sidan av det nyhetsbevakande och granskande uppdraget ska SVT:s utbud vara nyskapande, stimulera till debatt och ge fler perspektiv.

Här följer 6 boxar i en karusell som visar 6 exempel på tv som är nyskapande, stimulerar till debatt och ger fler perspektiv.

30 minuter

30 minuter har blivit en arena för det politiska samtalet. Inför valet kunde Anders Holmbergs raka frågor till Sveriges partiledare ibland orsaka dålig stämning men inbjöd också till skratt, som när Annie Lööf skulle bygga sin drömregering.

Ballerinan från Charkiv

SVT gjorde en rad dokumentärer om konsekvenserna av kriget i Ukraina, en av dem var Ballerinan från Charkiv. En berättelse om den unga balettlärarinnan som tvingas fly till Sverige och som försöker rädda sina elever som är fast i Ukraina.

Nya grepp i valutbudet

Humor och satir tog plats i valutbudet för att sätta ljus på det vi inte ser och förmår att formulera. SVT sände bland annat docksatiren Herr talman och i Valet forever.

Visste du att...

SVT:s nyhetstjänst online slog publikrekord 2022 och blev förstahandsvalet för både första- och andragångsväljare.

Utrikesbevakning hjälper oss förstå världen

Att vara på plats där det händer, när det händer, men också att ge fördjupning, fler perspektiv och ökad kunskap. Med egna journalister och fotografer tar SVT:s utrikesredaktion hem världen till våra vardagsrum.

Här följer 3 boxar i en karusell som visar 3 exempel på utrikesbevakning

Utrikesbyrån

Utrikesbyrån erbjuder ökad förståelse för komplexa berättelser som i Vreden i Iran där kvinnor klipper sitt hår och bränner sina slöjor med livet som insats. 2022 också i program om Sveriges Natoansökan och om Turkiets kritik av svenska aktivister.

Dokument utifrån

Dokumentären Putins väg mot kriget beskriver den värsta flyktingkrisen sedan andra världskriget, ett brutalt dödade och ett ökat kärnvapenhot. I Putin och västvärlden berättar USA:s och Europas ledare om hur de misslyckats att hålla Putin i schack.

Korrespondent­erna

11 korrespondenter runt om i världen och två ämneskorrespondenter bygger ihop världen med Sverige. 2022 gjordes också en särskild satsning med två Ukrainakorrespondenter.

Se mer av utbudet

Här presenteras 7 boxar i en karusell med undersidorna för Ett utbud för alla

Nedan ser du ett urval av de villkor som gäller för SVT:s programutbud

Året med SVT är en kortversion av SVT:s årliga public service-redovisning och här redovisar vi ett urval av de villkor som gäller för programutbudet.

I den årliga redovisningen presenteras vad vi gjort för att leva upp till alla de villkor som riksdagen ställer på SVT i sändningstillståndet och medelsvillkoren.