MENY
SVT logotyp
MENY

Utbud som förklarar Sverige och världen

3561

timmar

SVT sände sammanlagt 3 561 timmar nyheter och samhäll­sfakta 2021.

21

procent

Nyheter och samhälls­fakta utgjorde 21 % av utbudet för vuxna 2021.

Visste du att...

SVT:s Uppdrag granskning har i mer än 20 år granskat makten och avslöjat missförhållanden. Första programmet sändes 17 januari 2001.

I SVT finns både nyheterna och debatten

SVT finns i hela landet – och sänder nyheter hela dygnet. Vid sidan av det nyhetsbevakande och granskande uppdraget ska SVT:s utbud vara nyskapande, stimulera till debatt och ge fler perspektiv.

Här följer 6 boxar i en karusell som visar 6 exempel på tv som är nyskapande, stimulerar till debatt och ger fler perspektiv.

30 minuter

Anders Holmbergs raka frågor till Sveriges makthavare orsakar ibland dålig stämning. 30 minuter blev snabbt en viktig arena för det politiska samtalet.

Våra barn dör

Skjutningar och gängkriminalitet var centrala frågor i nyhetsflödet 2021. Dokumentären Våra barn dör gav en unik röst åt de som lever med det dödliga våldet alldeles nära.

Blågula Hjältar

Svenska idrottshjältar samtalade med idrottsexperten Alhadji Jeng om hur rasism och fördomar påverkat deras idrottande. Serien väckte uppmärksamhet, inte bara i Sverige.

Visste du att...

SVT:s fördjupande nyhetsprogram på samiska 15 minuter från Sápmi hade premiär våren 2021.

Utrikesbevakning hjälper oss förstå världen

Att vara på plats där det händer, när det händer, men också att ge fördjupning, fler perspektiv och ökad kunskap. Med egna journalister och fotografer tar SVT:s utrikesredaktion hem världen till våra vardagsrum.

Här följer 3 boxar i en karusell som visar 3 exempel på utrikesbevakning

I skuggan av El Chapo

Dokumentärserien I skuggan av El Chapo gav en unik inblick i knarkets väg från colombianska kokaodlare via mexikanska karteller och langare till nattlivet i Stockholms innerstad.

Korrespondent­erna

11 korrespondenter runt om i världen och två ämneskorrespondenter bygger ihop världen med Sverige. 2021 gjordes en särskild satsning på klimatet inför toppmötet i Glasgow.

Utrikesbyrån

Digitala pirater, sport och politik, abortkampen i Nordamerika. Det är några av de teman som Utrikesbyrån tog upp under 2021.

Se mer av utbudet

Här presenteras 7 boxar i en karusell med undersidorna för Ett utbud för alla

Nedan ser du ett urval av de villkor som gäller för SVT:s programutbud

Året med SVT är en kortversion av SVT:s årliga public service-redovisning och här redovisar vi ett urval av de villkor som gäller för programutbudet.

I den årliga redovisningen presenteras vad vi gjort för att leva upp till alla de villkor som riksdagen ställer på SVT i sändningstillståndet och medelsvillkoren.