MENY
SVT logotyp
MENY

Ett SVT för hela Sverige

8,5 miljoner svenskar använder SVT varje vecka.

43

orter

Vid utgången av 2021 fanns SVT på 43 orter runt om i Sverige.

Vad tycker publiken om SVT?

SVT vill vara en självklar del av människors vardag. Därför är det viktigt att publiken använder och uppskattar SVT:s kanaler och tjänster. Samtidigt så ökar konkurrensen om människors tid och uppmärksamhet.

Här följer 3 boxar i en karusell med rubrikerna Tack för förtroendet, Kampen om publiken och En älskad playtjänst.

Tack för förtroendet

Förtroendet för medier i Sverige ligger stabilt på höga nivåer, också i en internationell jämförelse. Högst är förtroendet för public service-företagen SVT och SR med 76 respektive 70 procent.

Kampen om publiken

Konkurrensen om den svenska tv-publiken har aldrig varit så intensiv. SVT konkurrerar i dag med internationella storföretag som producerar för en världsmarknad med enorma programbudgetar.

En älskad playtjänst

Under 2021 utnämndes SVT Play för andra året i rad till Sveriges mest populära strömningstjänst, enligt Streamingbarometern. 61 procent svarar att de föredrar SVT Play. På andra plats kommer Netflix.

Visste du att...

Vid svenska tv-galan Kristallen 2021 vann SVT i 10 av 21 kategorier, bland annat Årets tv-drama med Tunna blå linjen.

Hela Sveriges television

SVT är till för alla. Utbudet ska spegla hela landet och vara lätt att ta del av. SVT har uppdrag att erbjuda ett mångsidigt utbud, som rymmer de senaste nyheterna, men också programmen som samlar Sverige och skapar gemensamma upplevelser. Opartiskhet och saklighet är viktiga värden för vårt utbud.

Här följer 3 boxar i en karusell med rubrikerna Här finns SVT, Här tar du del av SVT och Så granskas SVT.

Här finns SVT

SVT ska bevaka och spegla hela Sverige. Därför har SVT de senaste åren kraftigt ökat närvaron i landet och vid utgången 2021 fanns SVT på 43 platser. Målet är att nå 50.

Här tar du del av SVT

SVT ska vara lätt att ta del av. När tv-vanorna förändras blir de digitala plattformarna allt viktigare. SVT Play samlar SVT:s utbud och appen SVT Nyheter innehåller de senaste nyheterna.  

Så granskas SVT

Vem som helst kan anmäla program till Granskning­snämnden. Under 2021 prövades 884 anmälningar mot SVT. I 12 fall fälldes SVT, den lägsta noteringen sedan 2007. Inga fällningar gällde opartiskhet.

32

gånger

32 gånger sände SVT Viktigt Meddelande till Allmänheten 2021.

47

minuter

SVT används 47 minuter per person och dag. Åtta av dessa minuter är enbart online.

Nedan ser du ett urval av de villkor som gäller för SVT:s organisation, distribution, säkerhet och beredskap

Året med SVT är en kortversion av SVT:s årliga public service-redovisning och här redovisar vi ett urval av de villkor som gäller för SVT:s organisation, distribution, säkerhet och beredskap.

I den årliga redovisningen presenteras vad vi gjort för att leva upp till alla de villkor som riksdagen ställer på SVT i sändningstillståndet och medelsvillkoren.