MENY
SVT logotyp
MENY

Ett SVT för hela Sverige

8,5 miljoner svenskar använder SVT varje vecka.

48

orter

Vid utgången av 2022 fanns SVT på 48 orter runt om i Sverige.

Vad tycker publiken om SVT?

SVT vill vara en självklar del av människors vardag. Därför är det viktigt att publiken använder och uppskattar SVT:s kanaler och tjänster. Samtidigt så ökar konkurrensen om människors tid och uppmärksamhet.

Här följer 3 boxar i en karusell med rubrikerna Tack för förtroendet, Kampen om publiken och En älskad playtjänst.

Tack för förtroendet

Förtroendet för medier i Sverige ligger stabilt på höga nivåer, också i en internationell jämförelse. Högst är förtroendet för public service-företagen SVT och SR med 77 respektive 72 procent.

Kampen om publiken

Konkurrensen om den svenska tv-publiken har aldrig varit så intensiv. SVT konkurrerar i dag med internationella storföretag som producerar för en världsmarknad med enorma programbudgetar.

En älskad playtjänst

Under 2022 utnämndes SVT Play för tredje året i rad till Sveriges mest populära strömningstjänst, enligt Streamingbarometern. 67 procent svarar att de föredrar SVT Play. På andra och tredje plats kommer TV4 Play respektive Netflix.

Visste du att...

SVT var med och samproducerade 30 filmer som nominerades till Guldbaggen 2022, till exempel Hisorijá-Stygn for Sápmi, Boy form heaven och Triangle of Sadness.

Hela Sveriges television

SVT är till för alla. Utbudet ska spegla hela landet och vara lätt att ta del av. SVT har uppdrag att erbjuda ett mångsidigt utbud, som rymmer de senaste nyheterna, men också programmen som samlar Sverige och skapar gemensamma upplevelser. Opartiskhet och saklighet är viktiga värden för vårt utbud.

Här följer 3 boxar i en karusell med rubrikerna Här finns SVT, Här tar du del av SVT och Så granskas SVT.

Här finns SVT

SVT ska bevaka och spegla hela Sverige. Därför har SVT de senaste åren kraftigt ökat närvaron i landet och vid utgången 2022 fanns SVT på 48 platser. Målet är att nå 50.

Här tar du del av SVT

SVT ska vara lätt att ta del av. När tv-vanorna förändras blir de digitala plattformarna allt viktigare. SVT Play samlar SVT:s utbud och appen SVT Nyheter innehåller de senaste nyheterna.  

Så granskas SVT

Vem som helst kan anmäla program till Granskning­snämnden. Under 2022 beslutade nämnden i 851 anmälningar mot SVT. I 14 fall fälldes SVT. Både anmälning och fällningar är i nivå med 2021 och 2020. 

42

minuter

SVT används 42 minuter per person och dag. Åtta av dessa minuter är enbart online.

38

gånger

38 gånger sände SVT Viktigt Meddelande till Allmänheten 2022.

Nedan ser du ett urval av de villkor som gäller för SVT:s organisation, distribution, säkerhet och beredskap

Året med SVT är en kortversion av SVT:s årliga public service-redovisning och här redovisar vi ett urval av de villkor som gäller för SVT:s organisation, distribution, säkerhet och beredskap.

I den årliga redovisningen presenteras vad vi gjort för att leva upp till alla de villkor som riksdagen ställer på SVT i sändningstillståndet och medelsvillkoren.