MENY
SVT logotyp
MENY

Innehåll som samlar Sverige

200000

personer

200 000 personer valde att hemmagympa med Sofia varje vardag under 2021.

7

miljoner

Högtider samlar — 7 miljoner följde Tareq Taylor som julvärd.

Svenskt drama som samlar Sverige

SVT:s dramaserier med svenska berättelser är attraktiva publikval trots den allt tuffare konkurrensen från de globala strömningstjänsterna.

Här följer 3 boxar i en karusell som visar Svenskt drama som samlar Sverige

Tunna blå linjen

Tunna blå linjen skildrar polisens arbete i en utsatt miljö. Serien lockade en miljonpublik och bidrog till debatten om polisens tuffa vardag.

Bonusfamiljen

Populära Bonusfamiljen återkom i en fjärde säsong. Serien beskriver en vardag många känner igen, och i år bjöds på ett bonussnack i SVT Play om erfarenheter av livet med bonusfamiljer.

En kunglig affär

Under julen 2021 sändes den påkostade dramaserien En kunglig affär. Serien handlar om relationen mellan restaurangägaren Kurt Haijby och kung Gustav V och den rättsskandal som följde.

Visste du att...

SVT är det enda tv-bolag som har i uppdrag att erbjuda ett varierat utbud på svenska språket. 72 procent av SVT:s program 2021 var på svenska.

Program för hela familjen

SVT vill skapa gemensamma upplevelser för hela familjen. Under 2021 satsade SVT därför på fredagsmys - något för barnfamiljerna att samlas kring och roas av.

Här följer 4 boxar i en karusell som visar program för hela familjen

Bäst i test

Humorprogrammet Bäst i test med Babben Larsson och David Sundin lockade över 1,5 miljoner tittare varje vecka. Programmet har samlat hela familjer sen 2017.

Världens värsta kungar

I denna skruvade programserie hoppar Erik Ekstrand och två modiga unga försökskaniner in i historien och prövar att leva sida vid sida med några av världshistoriens ruskigaste kungar.

Melodifestivalen

Sveriges hela Mellofest är fortsatt oöverträffad i sin förmåga att samla till underhållning och glädje över generationsgränser.

Se mer av utbudet

Nedan ser du ett urval av de villkor som gäller för SVT:s programutbud

Året med SVT är en kortversion av SVT:s årliga public service-redovisning och här redovisar vi ett urval av de villkor som gäller för programutbudet.

I den årliga redovisningen presenteras vad vi gjort för att leva upp till alla de villkor som riksdagen ställer på SVT i sändningstillståndet och medelsvillkoren.