MENY
SVT logotyp
MENY

Innehåll som samlar Sverige

22462

timmar

SVT sände 22 462 timmar tv 2023 och hade 32 442 timmar tillgängliga i SVT Play.

2,5

miljoner

Högtider samlar — över 2,5 miljoner såg David Batra tända julljuset på julafton.

Svenskt drama som samlar Sverige

SVT:s dramaserier med svenska berättelser är attraktiva publikval trots den allt tuffare konkurrensen från de globala strömningstjänsterna.

Här följer 3 boxar i en karusell som visar Svenskt drama som samlar Sverige. Händelser vid vatten, Taelgia och Hålla samman.

Händelser vid vatten

Händelser vid vatten är baserad på Kerstin Ekmans roman med samma namn. Det är midsommarafton 1973 och Annie och dottern Mia hittar två mördade turister vid älvkanten nära byn Svartvattnet.

Taelgia

Gabriel flyttar till ett miljonprogramsområde i Södertälje och träffar Marko. En vänskap mellan Grabriel och Marko växer fram innan Gabriel förstår hur livsfarlig den är.

Hålla samman

En dramakomedi om systrarna Lina och Petra vars pappa Kenneth får en Alzheimer-diagnos.

Visste du att...

SVT är det enda tv-bolag som har i uppdrag att erbjuda ett varierat utbud på svenska språket. 72 procent av SVT:s program 2023 var på svenska.

Artikel om idrott för alla.

Program för hela familjen

SVT vill skapa gemensamma upplevelser för hela familjen. Under 2023 var det fortsatt fokus på program som barnfamiljerna kan samlas kring och roas av.

Här följer 4 boxar i en karusell som visar program för hela familjen, Melodifestivalen, På riktigt?!, Allsång på Skansen, På spåret

Melodifestivalen

Mellofesten samlar till underhållning och glädje över generationsgränser. Loreen vann både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest där hon som enda svensk vunnit två gånger.

På riktigt?!

På riktigt?! är SVT:s underhållningsprogram där tre personer påstår sig ha olika talanger och färdigheter och en kändispanel ska ta reda på vilka som är fejk och vem som är på riktigt. Programledare är Farah Abadi.

Allsång på Skansen

Allsången är en favorit som fortsätter att engagera. Pernilla Wahlgren gjorde entré på Sollidenscenen som ny programledare för programmet.

Se mer av utbudet

Här följer 7 boxar som visar olika genrer av utbudet.

Nedan ser du ett urval av de villkor som gäller för SVT:s programutbud

Året med SVT är en kortversion av SVT:s årliga public service-redovisning och här redovisar vi ett urval av de villkor som gäller för programutbudet.

I den årliga redovisningen presenteras vad vi gjort för att leva upp till alla de villkor som riksdagen ställer på SVT i sändningstillståndet och medelsvillkoren.